Gevulde courgette met rundvleessaus en Het Blonde Bier Vandeoirsprong

Opbrengsten1 portie
 2 kleine courgettes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie halve ui (fijn gehakt)
 2 tenen knoflook
 3 eetlepels bouillon (rund of groente)
 250 g rundergehakt
 2 tomaten (in blokjes gehakt)
 2 takjes tijm
 2 theelepels rozemarijn (gehakt) peper uit de molen en zout
 1 ei (losgeslagen)
 handje basilicumblaadjes
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de courgettes in de lengte door en verwijder de vulling met een lepel of een bolletjessteker en bewaar dit. Maak bootjes van ongeveer een halve centimeter dik.

3

Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin (ong. 6 minuten) de ui, de grof gehakte inhoud van de courgetten en de knoflook. Zet dit apart.

4

Bak in dezelfde pan het rundergehakt rul met peper en zout. Als het gehakt gaar is, voeg dan het courgette-mengsel toe. Voeg de bouillon toe, roer goed.

5

Haal de pan van het vuur en voeg tomaten, tijmblaadjes, gehakte rozemarijn, losgeklopt ei en zout en peper toe. Meng alles goed.

6

Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal met wat olie en vul ze met het gehakt-courgette mengsel. Druk stevig aan. Bak 40 minuten in de oven. Dek als het gerecht te bruin wordt af met aluminiumfolie af.

7

Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met brood of gebakken aardappelen. Drink hierbij een gekoeld glas Het Blonde Bier van Vandeoirsprong.

Ingrediënten

 2 kleine courgettes
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie halve ui (fijn gehakt)
 2 tenen knoflook
 3 eetlepels bouillon (rund of groente)
 250 g rundergehakt
 2 tomaten (in blokjes gehakt)
 2 takjes tijm
 2 theelepels rozemarijn (gehakt) peper uit de molen en zout
 1 ei (losgeslagen)
 handje basilicumblaadjes

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de courgettes in de lengte door en verwijder de vulling met een lepel of een bolletjessteker en bewaar dit. Maak bootjes van ongeveer een halve centimeter dik.

3

Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak hierin (ong. 6 minuten) de ui, de grof gehakte inhoud van de courgetten en de knoflook. Zet dit apart.

4

Bak in dezelfde pan het rundergehakt rul met peper en zout. Als het gehakt gaar is, voeg dan het courgette-mengsel toe. Voeg de bouillon toe, roer goed.

5

Haal de pan van het vuur en voeg tomaten, tijmblaadjes, gehakte rozemarijn, losgeklopt ei en zout en peper toe. Meng alles goed.

6

Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal met wat olie en vul ze met het gehakt-courgette mengsel. Druk stevig aan. Bak 40 minuten in de oven. Dek als het gerecht te bruin wordt af met aluminiumfolie af.

7

Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met brood of gebakken aardappelen. Drink hierbij een gekoeld glas Het Blonde Bier van Vandeoirsprong.

Gevulde courgette met rundvleessaus en Het Blonde Bier Vandeoirsprong