Gevulde champignons met versierde puree en Pieperbier

Opbrengsten1 portie
 12 grote witte (of kastanje) champignons
 2 teentjes knoflook, grof gehakt
 2 lenteuitjes of sjalotten, grof gehakt
 8 plakjes bacon (krokant gebakken)
 4 eetlepels olijfolie
 3 eetlepels crème fraîche
 een flinke kneep citroensap
 een flesje Pieperbier van 33cl voor het gerecht
 peper uit de molen en zout naar smaak
Voor de aardappelpuree:
 500 g aardappelen, geschild
 melk en boter
 200 g bleekselderij heel fijn gesneden
 half spaans pepertje, zonder zaadlijst en heel fijn gesneden
 nootmuskaat
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Breek de stelen uit de champignons. Schep ze in de beker van de staafmixer. Voeg daaraan toe: de knoflook, lenteuitjes of sjalotten, bacon, 3 eetlepels olijfolie, crème fraîche, citroensap, een scheutje Pieperbier en rijkelijk peper uit de molen en zout.

2

Mix tot een dikke puree en vul daarmee de champignons. Plaats die in een met een beetje olijfolie ingevette ovenschaal een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3

Kook tegelijkertijd de aardappelen gaar en pureer met wat melk en boter tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Schep daar de bleekselderij- en de spaanse peperstukjes doorheen.

4

Leg op de voorverwarmde borden een schep puree in een ronde vorm en zet de champignons erop. Verder decoreren kan met bijv. bleekselderij. Drink hierbij een gekoeld glas Pieperbier van brouwerij Troost.

Ingrediënten

 12 grote witte (of kastanje) champignons
 2 teentjes knoflook, grof gehakt
 2 lenteuitjes of sjalotten, grof gehakt
 8 plakjes bacon (krokant gebakken)
 4 eetlepels olijfolie
 3 eetlepels crème fraîche
 een flinke kneep citroensap
 een flesje Pieperbier van 33cl voor het gerecht
 peper uit de molen en zout naar smaak
Voor de aardappelpuree:
 500 g aardappelen, geschild
 melk en boter
 200 g bleekselderij heel fijn gesneden
 half spaans pepertje, zonder zaadlijst en heel fijn gesneden
 nootmuskaat
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Breek de stelen uit de champignons. Schep ze in de beker van de staafmixer. Voeg daaraan toe: de knoflook, lenteuitjes of sjalotten, bacon, 3 eetlepels olijfolie, crème fraîche, citroensap, een scheutje Pieperbier en rijkelijk peper uit de molen en zout.

2

Mix tot een dikke puree en vul daarmee de champignons. Plaats die in een met een beetje olijfolie ingevette ovenschaal een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3

Kook tegelijkertijd de aardappelen gaar en pureer met wat melk en boter tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Schep daar de bleekselderij- en de spaanse peperstukjes doorheen.

4

Leg op de voorverwarmde borden een schep puree in een ronde vorm en zet de champignons erop. Verder decoreren kan met bijv. bleekselderij. Drink hierbij een gekoeld glas Pieperbier van brouwerij Troost.

Notes

Gevulde champignons met versierde puree en Pieperbier