Gestoomde en gerookte zalmsalade met ei, appel en groentjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g zalmfilet, stukjes of blokjes, kort gestoomd
 150 g gerookte zalmfilet, piepkleine stukjes
 1 groot ei, gekookt, piepkleine stukjes
 3 eetlepels fijngehakte zoetzure augurkjes
 3 eetlepels geschilde komkommer, piepkleine blokjes
 1 halve zoetzure appel, zonder klokhuis, geschild, piepkleine blokjes
 2 eetlepels kleine kappertjes
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels (zachte) roomkaas
 peper uit de molen en zout; naar smaak eventueel selderijzout
1

Bereidingswijze:

In een mengkom alle ingrediënten met de mayonaise en roomkaas mengen. Goed omscheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Eventueel selderijzout, naar smaak. De mengkom een uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Over bordjes of schaaltjes verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de combinatie van de kort gestoomde zalmfilet en gerookte zalm en de frisse toets van de overige ingrediënten.

Ingrediënten

 250 g zalmfilet, stukjes of blokjes, kort gestoomd
 150 g gerookte zalmfilet, piepkleine stukjes
 1 groot ei, gekookt, piepkleine stukjes
 3 eetlepels fijngehakte zoetzure augurkjes
 3 eetlepels geschilde komkommer, piepkleine blokjes
 1 halve zoetzure appel, zonder klokhuis, geschild, piepkleine blokjes
 2 eetlepels kleine kappertjes
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels (zachte) roomkaas
 peper uit de molen en zout; naar smaak eventueel selderijzout
Gestoomde en gerookte zalmsalade met ei, appel en groentjes