Gerookte zalm met dille mayonaise, zeekraal, Westmalle Trappist Tripel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g (licht) gerookte zalmfilet, in plakjes
 5 eetlepel mayonaise, liefst zelfgemaakt
 2 eetlepel fijngeknipte verse dille
 3 theelepel grove mosterd
 verse radijs, in dunne plakjes
 4 eetlepel verse zeekraal, schoongemaakt, voor de garnering
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De fijngeknipte verse dille in een mengkom met de mayonaise en grove mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De plakjes gerookte zalmfilet over bordjes verdelen en met de zeekraal en dunne plakjes radijs garneren. Een licht gekoeld glas of proefglaasje (15 cl) Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit volmondige blonde bier van 9,5 vol% met een fruitig aroma van onder meer banaan, licht kruidige aroma’s en een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht gerookte smaak van de zalmfilet, de subtiele frisse toets van dille, de pittige smaak van de radijs en het zilte van de zeekraal.

Ingrediënten

 500 g (licht) gerookte zalmfilet, in plakjes
 5 eetlepel mayonaise, liefst zelfgemaakt
 2 eetlepel fijngeknipte verse dille
 3 theelepel grove mosterd
 verse radijs, in dunne plakjes
 4 eetlepel verse zeekraal, schoongemaakt, voor de garnering
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De fijngeknipte verse dille in een mengkom met de mayonaise en grove mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De plakjes gerookte zalmfilet over bordjes verdelen en met de zeekraal en dunne plakjes radijs garneren. Een licht gekoeld glas of proefglaasje (15 cl) Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit volmondige blonde bier van 9,5 vol% met een fruitig aroma van onder meer banaan, licht kruidige aroma’s en een aangename licht droge afdronk, combineert goed met de licht gerookte smaak van de zalmfilet, de subtiele frisse toets van dille, de pittige smaak van de radijs en het zilte van de zeekraal.

Gerookte zalm met dille mayonaise, zeekraal, Westmalle Trappist Tripel