Afdrukopties:

Gerookte sprotfilet met rode biet, venkelreepjes en sinaasappel dressing en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie

 8 gerookte sprotfilets
 1 grote rode biet, gekookt, in kleine blokjes
 6 eetlepels venkelknol, flinterdunne reepjes
 8 eetlepels vers sinaasappelsap, gezeefd
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 stokbrood of volkorenbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het sinaasappelsap en de olie in een mengkom doen en met de staafmixer mengen. De fijngeknipte bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

De blokjes rode biet met de flinterdun gesneden reepjes venkelknol mengen. Dit mengsel op kleine borden plaatsen en de dressing en gehalveerde sprotfilets erover verdelen. Met stokbrood of reepjes volkorenbrood serveren.

3

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist tripel erbij drinken. De fruitige smaak en aangename licht bittere afdronk van dit bier passen goed bij de gerookte smaak van de sprotfilet in combinatie met de sinaasappel dressing en bieslook.