Gerookte makreel met rode ui, verse munt, komkommer, geroosterd brood en Brand IPA

Categorie
Opbrengsten1 portie
 350 g gerookte makreelfilet
 1 eetlepels geraspte rode ui
 1 eetlepel fijngehakte verse munt
 4 eetlepels piepkleine blokjes komkommer, zonder schil en zaadlijst
 2 eetlepels vers citroensap
 1 teen knoflook
 olijfolie, vierge
 dunne sneden stokbrood
 rode chilipeper vlokken (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen. De makreelfilet met een vork uit elkaar halen en in een mengkom met geraspte rode ui, verse munt, blokjes komkommer en vers citroensap goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen.

2

De dunne sneden stokbrood op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten lichtbruin roosteren. Na het roosteren lichtjes met de teen knoflook insmeren en de olijfolie gelijkmatig erover druppelen.

3

Het gekoelde mengsel erover verdelen. Naar smaak met rode chilipeper vlokken bestrooien voor een pikant effect (optie).

4

Een goed gekoeld glas Brand IPA van 7 vol% erbij serveren. Dit fruitige bier met een duidelijke citroentoets en een aangename licht bittere afdronk, combineert prima met de frisse smaak van de komkommer, citroensap en verse munt in combinatie met de gerookte smaak en de licht geroosterde smaak van de sneden geroosterd stokbrood.

Ingrediënten

 350 g gerookte makreelfilet
 1 eetlepels geraspte rode ui
 1 eetlepel fijngehakte verse munt
 4 eetlepels piepkleine blokjes komkommer, zonder schil en zaadlijst
 2 eetlepels vers citroensap
 1 teen knoflook
 olijfolie, vierge
 dunne sneden stokbrood
 rode chilipeper vlokken (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreelfilet verwijderen. De makreelfilet met een vork uit elkaar halen en in een mengkom met geraspte rode ui, verse munt, blokjes komkommer en vers citroensap goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen.

2

De dunne sneden stokbrood op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten lichtbruin roosteren. Na het roosteren lichtjes met de teen knoflook insmeren en de olijfolie gelijkmatig erover druppelen.

3

Het gekoelde mengsel erover verdelen. Naar smaak met rode chilipeper vlokken bestrooien voor een pikant effect (optie).

4

Een goed gekoeld glas Brand IPA van 7 vol% erbij serveren. Dit fruitige bier met een duidelijke citroentoets en een aangename licht bittere afdronk, combineert prima met de frisse smaak van de komkommer, citroensap en verse munt in combinatie met de gerookte smaak en de licht geroosterde smaak van de sneden geroosterd stokbrood.

Notes

Gerookte makreel met rode ui, verse munt, komkommer, geroosterd brood en Brand IPA