Afdrukopties:

Gerookte kipfilet met wortel, sinaasappel, verse koriander en Brand Weizen

Opbrengsten1 portie

 250 g licht gerookte kipfilet (of kalkoenfilet), in dunne plakjes
 125 g geschraapte (winter)wortel
 8 eetlepels vers sinaasappelsap
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel verse korianderblaadjes, fijn gehakt
 geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De geschraapte (winter) wortel zo fijn mogelijk raspen. In een mengkom de geraspte wortel met het sinaasappelsap en de olie mengen. De verse korianderblaadjes fijn knippen en door dit mengsel roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen en weinig zout.

2

Over schaaltjes verdelen en de dunne plakjes licht gerookte kipfilet erop plaatsen.

3

Naar smaak met reepjes licht geroosterd volkorenbrood of licht geroosterde reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Brand Weizen erbij serveren. De fruitige en licht kruidige smaken van dit verfrissende bier van 5,1 vol% passen goed bij het frisse karakter van de wortel en verse koriander, de frisse smaak van de sinaasappel in combinatie met de licht gerookte smaak van de kipfilet.