Gerookte heilbotfilet, bleekselderij, mierikswortel, appel en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie
 250 g gerookte heilbotfilet, in dunne plakjes
 4 eetlepels flinterdun gesneden bleekselderij
 1 eetlepel mierikswortelcrème, uit pot
 4 eetlepels geraspte, geschilde zoetzure appel, zonder klokhuis
 75 g gemengde sla, kant en klaar
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels vers sinaasappelsap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de flinterdun gesneden bleekselderij, mierikswortelcrème en geraspte appel mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

In een mengkom de olie en het sinaasappelsap met een staafmixer mengen. De gemengde sla en het mengsel van bleekselderij, mierikswortel en appel over bordjes verdelen.

3

De dunne plakjes heilbotfilet erop plaatsen en de dressing erover lepelen.

4

Met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel. Dit fruitige en volmondige bier met een licht bittere afdronk, combineert goed met de gerookte smaak van de heilbotfilet en de frisse toets van de dressing en de frisheid van de bleekselderij en zoetzure appel.

Ingrediënten

 250 g gerookte heilbotfilet, in dunne plakjes
 4 eetlepels flinterdun gesneden bleekselderij
 1 eetlepel mierikswortelcrème, uit pot
 4 eetlepels geraspte, geschilde zoetzure appel, zonder klokhuis
 75 g gemengde sla, kant en klaar
 4 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels vers sinaasappelsap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de flinterdun gesneden bleekselderij, mierikswortelcrème en geraspte appel mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

In een mengkom de olie en het sinaasappelsap met een staafmixer mengen. De gemengde sla en het mengsel van bleekselderij, mierikswortel en appel over bordjes verdelen.

3

De dunne plakjes heilbotfilet erop plaatsen en de dressing erover lepelen.

4

Met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel. Dit fruitige en volmondige bier met een licht bittere afdronk, combineert goed met de gerookte smaak van de heilbotfilet en de frisse toets van de dressing en de frisheid van de bleekselderij en zoetzure appel.

Notes

Gerookte heilbotfilet, bleekselderij, mierikswortel, appel en Westmalle Trappist Tripel