Gerookte eendenborstfilet met vijgen, kastanjechampignons en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 250 g licht gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
 2 verse vijgen, geschild, in dunne plakjes
 75 g kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes
 4 eetlepel zonnebloemolie, voor de dressing
 4 theelepel bloemenhoning
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, om te bakken
 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
 50 g gemengde sla, met eikenbladsla en botersla
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom een dressing maken van de zonnebloemolie en bloemenhoning. Met de staafmixer goed roeren tot een egaal geheel. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes kastanjechampignon om en om roerbakken. Uit de wok of pan halen, iets laten afkoelen en met fijngeknipte bladpeterselie, weinig zout en peper uit de molen bestrooien.

3

De eikenblad- en botersla over borden verdelen. De dunne plakjes licht gerookte eendenborstfilet, dunne plakjes vijg en plakjes kastanjechampignon erop plaatsen. De dressing gelijkmatig erover verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangenaam zoetje, past goed bij de zoete smaak van de vijgen, de vlezige smaak, licht aardse van de kastanjechampignons met het vleugje bladpeterselie.

Ingrediënten

 250 g licht gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
 2 verse vijgen, geschild, in dunne plakjes
 75 g kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes
 4 eetlepel zonnebloemolie, voor de dressing
 4 theelepel bloemenhoning
 2 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, om te bakken
 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
 50 g gemengde sla, met eikenbladsla en botersla
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom een dressing maken van de zonnebloemolie en bloemenhoning. Met de staafmixer goed roeren tot een egaal geheel. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes kastanjechampignon om en om roerbakken. Uit de wok of pan halen, iets laten afkoelen en met fijngeknipte bladpeterselie, weinig zout en peper uit de molen bestrooien.

3

De eikenblad- en botersla over borden verdelen. De dunne plakjes licht gerookte eendenborstfilet, dunne plakjes vijg en plakjes kastanjechampignon erop plaatsen. De dressing gelijkmatig erover verdelen.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangenaam zoetje, past goed bij de zoete smaak van de vijgen, de vlezige smaak, licht aardse van de kastanjechampignons met het vleugje bladpeterselie.

Gerookte eendenborstfilet met vijgen, kastanjechampignons en Westmalle Trappist Dubbel