In een mengkom een dressing maken van de zonnebloemolie en bloemenhoning. Met de staafmixer goed roeren tot een egaal geheel. Op smaak brengen met peper en zout.
Twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes kastanjechampignon om en om roerbakken. Uit de wok of pan halen, iets laten afkoelen en met fijngeknipte bladpeterselie, weinig zout en peper uit de molen bestrooien.
De eikenblad- en botersla over borden verdelen. De dunne plakjes licht gerookte eendenborstfilet, dunne plakjes vijg en plakjes kastanjechampignon erop plaatsen. De dressing gelijkmatig erover verdelen.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangenaam zoetje, past goed bij de zoete smaak van de vijgen, de vlezige smaak, licht aardse van de kastanjechampignons met het vleugje bladpeterselie.
In een mengkom een dressing maken van de zonnebloemolie en bloemenhoning. Met de staafmixer goed roeren tot een egaal geheel. Op smaak brengen met peper en zout.
Twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes kastanjechampignon om en om roerbakken. Uit de wok of pan halen, iets laten afkoelen en met fijngeknipte bladpeterselie, weinig zout en peper uit de molen bestrooien.
De eikenblad- en botersla over borden verdelen. De dunne plakjes licht gerookte eendenborstfilet, dunne plakjes vijg en plakjes kastanjechampignon erop plaatsen. De dressing gelijkmatig erover verdelen.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangenaam zoetje, past goed bij de zoete smaak van de vijgen, de vlezige smaak, licht aardse van de kastanjechampignons met het vleugje bladpeterselie.