Afdrukopties:

Gerookte eendenborst met dadel- sinaasappelcompote en Brand Dubbelbock

Opbrengsten1 portie

 12 plakjes licht gerookte eendenborst
 6 dadels, ontveld, ontpit en in stukjes
 2 kleine sjalotjes
 1 eetlepel licht bittere sinaasappelmarmelade
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
 2 eetlepels zonnebloemolie
 1 dl Brand Dubbelbock, flesje van 30 cl
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ontvelde dadels in stukjes snijden en gedurende 1 uur in een mengkom in het bier wellen.

2

De kleine sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de stukjes gewelde dadel en het restant van het bier toevoegen. Naar smaak extra bier gebruiken.

3

Vijf minuten verwarmen en vervolgens de licht bittere sinaasappelmarmelade en de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork zo fijn mogelijk maken. Eventueel de staafmixer gebruiken. De iets afgekoelde compote over de plakjes licht gerookte eendenborst verdelen.

4

Een goed gekoeld glas Brand Dubbelbock van 7,5 vol% erbij serveren. De gebrande karamelaroma’s en de bitterzoete moutige smaak passen goed bij de licht gerookte eendenborst in combinatie met de zoete smaak van de dadels en de bitterzoete toets van de sinaasappelmarmelade.