De ontvelde dadels in stukjes snijden en gedurende 1 uur in een mengkom in het bier wellen.
De kleine sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de stukjes gewelde dadel en het restant van het bier toevoegen. Naar smaak extra bier gebruiken.
Vijf minuten verwarmen en vervolgens de licht bittere sinaasappelmarmelade en de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork zo fijn mogelijk maken. Eventueel de staafmixer gebruiken. De iets afgekoelde compote over de plakjes licht gerookte eendenborst verdelen.
Een goed gekoeld glas Brand Dubbelbock van 7,5 vol% erbij serveren. De gebrande karamelaroma’s en de bitterzoete moutige smaak passen goed bij de licht gerookte eendenborst in combinatie met de zoete smaak van de dadels en de bitterzoete toets van de sinaasappelmarmelade.
De ontvelde dadels in stukjes snijden en gedurende 1 uur in een mengkom in het bier wellen.
De kleine sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de stukjes gewelde dadel en het restant van het bier toevoegen. Naar smaak extra bier gebruiken.
Vijf minuten verwarmen en vervolgens de licht bittere sinaasappelmarmelade en de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork zo fijn mogelijk maken. Eventueel de staafmixer gebruiken. De iets afgekoelde compote over de plakjes licht gerookte eendenborst verdelen.
Een goed gekoeld glas Brand Dubbelbock van 7,5 vol% erbij serveren. De gebrande karamelaroma’s en de bitterzoete moutige smaak passen goed bij de licht gerookte eendenborst in combinatie met de zoete smaak van de dadels en de bitterzoete toets van de sinaasappelmarmelade.