Gemengde paddenstoelen, spitskool , zilveruitjes en Zuster Agatha Quadrupel

Opbrengsten1 portie
 100 g shiitakes
 100 g oesterzwammen
 8 gave spitskool- of groene koolbladen, nerf verwijderd
 50 g verse zilveruitjes of piepkleine sjalotjes, geschild
 1 eetlepel hoisinsaus
 6 tot 8 eetlepels Zuster Agatha (flesje van 33 cl)
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gave koolbladen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de paddenstoelen verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de paddenstoelen om en om bakken.

3

Groentebouillon erdoor roeren, nog kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout.

4

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de geschilde verse zilveruitjes of piepkleine sjalotjes lichtbruin roerbakken. Het bier en de hoisinsaus erdoor roeren. Op de laagste hittebron al roerende 3 minuten verwarmen. Hoisinsaus is een dikke gefermenteerde sojasaus en verkrijgbar in Aziatische voedingswinkels en in grote supermarkten. Deze saus heeft een aangename lichtzoete smaak.

5

De warme paddenstoelen over de koolbladen verdelen en oprollen of in de vorm van een envelopje vouwen. Serveren met de warme saus.

6

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of groter glas Zuster Agatha Quadrupel van de Muifelbrouwerij erbij serveren. Dit donkere, volmondige en verwarmende bier van 10 vol% met een aangename droge afdronk komt goed tot zijn recht bij de aardse smaak van de paddenstoelen in combinatie met de smaak van de kool en het lichte zoetje van de saus met de zilveruitjes.

Ingrediënten

 100 g shiitakes
 100 g oesterzwammen
 8 gave spitskool- of groene koolbladen, nerf verwijderd
 50 g verse zilveruitjes of piepkleine sjalotjes, geschild
 1 eetlepel hoisinsaus
 6 tot 8 eetlepels Zuster Agatha (flesje van 33 cl)
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl groentebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De gave koolbladen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de paddenstoelen verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de paddenstoelen om en om bakken.

3

Groentebouillon erdoor roeren, nog kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout.

4

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de geschilde verse zilveruitjes of piepkleine sjalotjes lichtbruin roerbakken. Het bier en de hoisinsaus erdoor roeren. Op de laagste hittebron al roerende 3 minuten verwarmen. Hoisinsaus is een dikke gefermenteerde sojasaus en verkrijgbar in Aziatische voedingswinkels en in grote supermarkten. Deze saus heeft een aangename lichtzoete smaak.

5

De warme paddenstoelen over de koolbladen verdelen en oprollen of in de vorm van een envelopje vouwen. Serveren met de warme saus.

6

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of groter glas Zuster Agatha Quadrupel van de Muifelbrouwerij erbij serveren. Dit donkere, volmondige en verwarmende bier van 10 vol% met een aangename droge afdronk komt goed tot zijn recht bij de aardse smaak van de paddenstoelen in combinatie met de smaak van de kool en het lichte zoetje van de saus met de zilveruitjes.

Notes

Gemengde paddenstoelen, spitskool , zilveruitjes en Zuster Agatha Quadrupel