Gemengde champignons met gerookte kipfilet, bleekselderij en Mommeriete Rookbock

Opbrengsten1 portie
 50 g oesterzwammen, schoongemaakt, in stukjes
 200 g (licht) gerookte kipfilet, in plakjes
 1 kleine stengel bleekselderij, draadjes verwijderd, in blokjes of stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, in blokjes
 1 dl groente- of gevogelte bouillon
 2 eetlepel zonnebloemolie
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De champignons erdoor roeren en verder kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron nog 3 tot 4 minuten verwarmen.

2

Vervolgens de blokjes of stukjes bleekselderij erdoor roeren. Alle ingrediënten in de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta verdelen en met de plakjes gerookte kipfilet garneren.

3

Een licht gekoeld glas Mommeriete Rookbock erbij serveren. Dit ondergistende bockbier van 6,7 vol% met een aroma van gerookte mout, past goed bij de licht gerookte smaak van de kipfilet, de aardse smaak van de champignons, de zacht licht zoete smaak van de bleekselderij en de licht geroosterde smaak van het brood.

Ingrediënten

 50 g oesterzwammen, schoongemaakt, in stukjes
 200 g (licht) gerookte kipfilet, in plakjes
 1 kleine stengel bleekselderij, draadjes verwijderd, in blokjes of stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, in blokjes
 1 dl groente- of gevogelte bouillon
 2 eetlepel zonnebloemolie
 sneden licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De champignons erdoor roeren en verder kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron nog 3 tot 4 minuten verwarmen.

2

Vervolgens de blokjes of stukjes bleekselderij erdoor roeren. Alle ingrediënten in de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta verdelen en met de plakjes gerookte kipfilet garneren.

3

Een licht gekoeld glas Mommeriete Rookbock erbij serveren. Dit ondergistende bockbier van 6,7 vol% met een aroma van gerookte mout, past goed bij de licht gerookte smaak van de kipfilet, de aardse smaak van de champignons, de zacht licht zoete smaak van de bleekselderij en de licht geroosterde smaak van het brood.

Notes

Gemengde champignons met gerookte kipfilet, bleekselderij en Mommeriete Rookbock