Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de dunne reepjes spitskool kort roerbakken. Stukjes sjalot en bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de ras el hanout en de geperste knoflook erdoor roeren. Ras el hanout is verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Na het beëindigen van het verwarmen op smaak brengen met peper en zout. Samen met de licht gepureerde gele spliterwten over schaaltjes of glazen verdelen. Met verse munt of verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de spitskool en de licht pikante toets van de chilivlokken in combinatie met het smeuïge mondgevoel van de licht gepureerde gele spliterwten.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de dunne reepjes spitskool kort roerbakken. Stukjes sjalot en bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de ras el hanout en de geperste knoflook erdoor roeren. Ras el hanout is verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Na het beëindigen van het verwarmen op smaak brengen met peper en zout. Samen met de licht gepureerde gele spliterwten over schaaltjes of glazen verdelen. Met verse munt of verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de spitskool en de licht pikante toets van de chilivlokken in combinatie met het smeuïge mondgevoel van de licht gepureerde gele spliterwten.