Gele spliterwten, runderworst en rode paprika

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g gele spliterwten, gekookt
 150 g kruidige runderworst, van ambachtelijke slagerij
 2 kleine rode paprika’s, zonder zaadlijst
 1 sjalotje, geschild en in stukjes
 1 theelepel komijnpoeder
 1 mespuntje Cayenne poeder
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie zout naar smaak
1

De paprika’s in de lengte in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte gele spliterwten al roerend toevoegen en kort verwarmen. De komijnpoeder en het mespuntje Cayenne poeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de plakjes kruidige runderworst kort om en om bakken. De kruidige runderworst kan worden vervangen door chorizo of merguez. De warme gele spliterwten over de rode paprika verdelen en met de kruidige runderworst garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 200 g gele spliterwten, gekookt
 150 g kruidige runderworst, van ambachtelijke slagerij
 2 kleine rode paprika’s, zonder zaadlijst
 1 sjalotje, geschild en in stukjes
 1 theelepel komijnpoeder
 1 mespuntje Cayenne poeder
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De paprika’s in de lengte in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte gele spliterwten al roerend toevoegen en kort verwarmen. De komijnpoeder en het mespuntje Cayenne poeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.

3

Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de plakjes kruidige runderworst kort om en om bakken. De kruidige runderworst kan worden vervangen door chorizo of merguez. De warme gele spliterwten over de rode paprika verdelen en met de kruidige runderworst garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Gele spliterwten, runderworst en rode paprika