Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De paprika’s in de lengte in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte gele spliterwten al roerend toevoegen en kort verwarmen. De komijnpoeder en het mespuntje Cayenne poeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.
Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de plakjes kruidige runderworst kort om en om bakken. De kruidige runderworst kan worden vervangen door chorizo of merguez. De warme gele spliterwten over de rode paprika verdelen en met de kruidige runderworst garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.
De paprika’s in de lengte in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. De gekookte gele spliterwten al roerend toevoegen en kort verwarmen. De komijnpoeder en het mespuntje Cayenne poeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.
Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de plakjes kruidige runderworst kort om en om bakken. De kruidige runderworst kan worden vervangen door chorizo of merguez. De warme gele spliterwten over de rode paprika verdelen en met de kruidige runderworst garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (stevig gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.