Afdrukopties:

Gele linzenpuree met ras el hanout, rode paprika en bleekselderij

Opbrengsten1 portie

 175 g gele linzen (of andere soort linzen)
 3 theelepels ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
 4 tot 5 eetlepels rode paprika, in piepkleine blokjes
 4 tot 5 eetlepels bleekselderijstengel (zonder draadjes), in piepkleine blokjes
 1 teentje knoflook, uit de knijper
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 licht geroosterde sneden volkorenbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gele linzen afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Een halve liter water aan de kook brengen, de gele linzen toevoegen en gedurende 1,5 uur of iets langer op de laagste hittebron garen.

2

Tegen het einde van het garen, eventueel overtollig vocht verwijderen, ras el hanout toevoegen en iets laten afkoelen. Met een staafmixer pureren.

3

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de blokjes rode paprika en bleekselderij kort roerbakken. Geperste knoflook erdoor roeren en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Driehoekjes of rondjes licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta met de gele linzenpuree besmeren en met de blokjes rode paprika en bleekselderij garneren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, milde Engelse pale ale of milde IPA (India Pale Ale) tussen 5 en 7 vol %.