Gehaktbrood met ei en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 500 g runder- of half-om-half gehakt, bio kwaliteit
 2 sjalotjes
 1 kleine bleekselderijstengel
 4 hardgekookte eieren
 1 ei
 3 eierbeschuiten
 2 tot 3 eetlepels boter
 2 tot 3 eetlepels tomatenpuree
 2 theelepels komijnpoeder
 2 theelepels milde chilipoeder
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.

2

De draadjes van de kleine bleekselderijstengel verwijderen en in kleine blokjes snijden. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden.

3

Het gehakt in een mengkom mengen met de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij, ei, fijn gewreven beschuiten, komijn- en milde chilipoeder en tomatenpuree. Op smaak brengen met grof gemalen peper en zout.

4

Een cakeblik van 20 tot 25 cm beboteren en de helft van het gehaktmengsel over de bodem verdelen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden en over het gehakt verdelen. Afdekken met de andere helft van het gehakt en de bovenkant glad strijken. In het midden van de oven plaatsen en in ruim 50 minuten gaar bakken. De bovenkant van het blik eventueel met aluminiumfolie afdekken.

5

Uit de oven halen en laten afkoelen. In plakken snijden en met gemengde sla, gehalveerde kerstomaatjes, plakjes komkommer, plakjes radijs en een milde dressing van olie en (bloemen)honing serveren.

6

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken. De aangename smaak van karamel en geroosterde mout en het lichte zoetje van dit bier gaan goed samen met de licht kruidige smaak van het gehakt en de zachte smaak van de eieren.

Ingrediënten

 500 g runder- of half-om-half gehakt, bio kwaliteit
 2 sjalotjes
 1 kleine bleekselderijstengel
 4 hardgekookte eieren
 1 ei
 3 eierbeschuiten
 2 tot 3 eetlepels boter
 2 tot 3 eetlepels tomatenpuree
 2 theelepels komijnpoeder
 2 theelepels milde chilipoeder
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.

2

De draadjes van de kleine bleekselderijstengel verwijderen en in kleine blokjes snijden. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden.

3

Het gehakt in een mengkom mengen met de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij, ei, fijn gewreven beschuiten, komijn- en milde chilipoeder en tomatenpuree. Op smaak brengen met grof gemalen peper en zout.

4

Een cakeblik van 20 tot 25 cm beboteren en de helft van het gehaktmengsel over de bodem verdelen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden en over het gehakt verdelen. Afdekken met de andere helft van het gehakt en de bovenkant glad strijken. In het midden van de oven plaatsen en in ruim 50 minuten gaar bakken. De bovenkant van het blik eventueel met aluminiumfolie afdekken.

5

Uit de oven halen en laten afkoelen. In plakken snijden en met gemengde sla, gehalveerde kerstomaatjes, plakjes komkommer, plakjes radijs en een milde dressing van olie en (bloemen)honing serveren.

6

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken. De aangename smaak van karamel en geroosterde mout en het lichte zoetje van dit bier gaan goed samen met de licht kruidige smaak van het gehakt en de zachte smaak van de eieren.

Gehaktbrood met ei en Westmalle Trappist Dubbel