Bereidingswijze:
In een mengkom het gehakt met het ei, de vadouvan en de eierbeschuiten goed mengen en er balletjes van draaien. De kom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen en iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de balletjes kort aanbraden. Bouillon toevoegen en in ruim 45 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren. Tegen het einde van het stoven het stoofvocht iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes perzik kort om en om bakken. De zilveruitjes toevoegen en zeer kort roerend verwarmen. Naar smaak kan suiker of honing worden toegevoegd. De gehaktballetjes met het mengsel van perzik en zilveruitjes over voorverwarmde borden verdelen, met een klein takje verse tijm garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de gehaktballetjes, in combinatie met de lichtzoete, lichtzurige toets van de perzik en zilveruitjes.
Bereidingswijze:
In een mengkom het gehakt met het ei, de vadouvan en de eierbeschuiten goed mengen en er balletjes van draaien. De kom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen en iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de balletjes kort aanbraden. Bouillon toevoegen en in ruim 45 minuten gaar stoven. Af en toe omkeren. Tegen het einde van het stoven het stoofvocht iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes perzik kort om en om bakken. De zilveruitjes toevoegen en zeer kort roerend verwarmen. Naar smaak kan suiker of honing worden toegevoegd. De gehaktballetjes met het mengsel van perzik en zilveruitjes over voorverwarmde borden verdelen, met een klein takje verse tijm garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de gehaktballetjes, in combinatie met de lichtzoete, lichtzurige toets van de perzik en zilveruitjes.