Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
In een mengkom het rundergehakt met de geperste knoflook, komijnpoeder, ei en fijn gewreven beschuiten mengen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat laan. De olie in een braadpan verhitten en de balletjes aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon en blokjes tomaat toevoegen en op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten stoven. Af en toe omkeren. Het stoofvocht iets inkoken en op smaak brengen met peper en zout.
De grote witte bonen in het vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Alubias zijn grote witte bonen afkomstig uit Spanje en verkrijgbaar bij grote supermarkten en mediterrane voedingswinkels.
De gehaktballetjes met de saus en de verwarmde witte bonen over voorverwarmde bordjes verdelen. Met fijngeknipte bladselderij garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.
In een mengkom het rundergehakt met de geperste knoflook, komijnpoeder, ei en fijn gewreven beschuiten mengen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat laan. De olie in een braadpan verhitten en de balletjes aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon en blokjes tomaat toevoegen en op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten stoven. Af en toe omkeren. Het stoofvocht iets inkoken en op smaak brengen met peper en zout.
De grote witte bonen in het vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Alubias zijn grote witte bonen afkomstig uit Spanje en verkrijgbaar bij grote supermarkten en mediterrane voedingswinkels.
De gehaktballetjes met de saus en de verwarmde witte bonen over voorverwarmde bordjes verdelen. Met fijngeknipte bladselderij garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.