Gehaktballetjes met grote witte bonen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g rundergehakt, bio kwaliteit
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepels komijnpoeder
 1 ei
 3 beschuiten
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik of pot
 5 dl groente- of gevogeltebouillon
 125 g grote witte bonen, gekookt, bijvoorbeeld alubias, uit pot of blik
 3 eetlepels verse bladselderij, fijngeknipt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom het rundergehakt met de geperste knoflook, komijnpoeder, ei en fijn gewreven beschuiten mengen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat laan. De olie in een braadpan verhitten en de balletjes aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon en blokjes tomaat toevoegen en op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten stoven. Af en toe omkeren. Het stoofvocht iets inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

2

De grote witte bonen in het vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Alubias zijn grote witte bonen afkomstig uit Spanje en verkrijgbaar bij grote supermarkten en mediterrane voedingswinkels.

3

De gehaktballetjes met de saus en de verwarmde witte bonen over voorverwarmde bordjes verdelen. Met fijngeknipte bladselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 400 g rundergehakt, bio kwaliteit
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 2 theelepels komijnpoeder
 1 ei
 3 beschuiten
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik of pot
 5 dl groente- of gevogeltebouillon
 125 g grote witte bonen, gekookt, bijvoorbeeld alubias, uit pot of blik
 3 eetlepels verse bladselderij, fijngeknipt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom het rundergehakt met de geperste knoflook, komijnpoeder, ei en fijn gewreven beschuiten mengen. Gelijkmatige balletjes vormen en iets plat laan. De olie in een braadpan verhitten en de balletjes aan alle kanten kort aanbraden. Bouillon en blokjes tomaat toevoegen en op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten stoven. Af en toe omkeren. Het stoofvocht iets inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

2

De grote witte bonen in het vocht uit de pot of het blik kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. Alubias zijn grote witte bonen afkomstig uit Spanje en verkrijgbaar bij grote supermarkten en mediterrane voedingswinkels.

3

De gehaktballetjes met de saus en de verwarmde witte bonen over voorverwarmde bordjes verdelen. Met fijngeknipte bladselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Notes

Gehaktballetjes met grote witte bonen