Afdrukopties:

Gehaktballetjes met chorizo

Opbrengsten1 portie

 400 g rundergehakt, bio kwaliteit
 75 g chorizo, in piepkleine blokjes
 3 eierbeschuiten
 1 ei
 1 sjalot, geschild en in kleine stukjes
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 3 dl gevogelte- of groentebouillon
 2 eetlepels appelstroop
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom het rundergehakt met piepkleine blokjes chorizo, stukjes sjalot, fijngewreven beschuiten en ei mengen. Op smaak brengen met peper en weinig zout. In de koelkast 1 uur plaatsen om op te stijven.

2

Gelijkmatige kleine balletjes vormen en iets plat slaan. Olie in een braadpan verhitten en de balletjes om en om aanbraden. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 30 tot 40 minuten stoven. Af en toe omkeren.

3

Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en de appelstroop erdoor roeren. Als aperitiefhapje serveren en met een licht krokant gebakken plakje chorizo garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils, amberkleurig bier tussen 6 en 8 vol%, licht donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier (niet te zoet) tussen 6 en 8 vol%.