Gehakt, wortel, knolselderij, aardappel

Opbrengsten1 portie
 400 g gehakt, half rund, half varken
 150 g winterwortel, geschraapt, piepkleine blokjes
 150 g knolselderij, geschild, piepkleine blokjes
 4 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, gehalveerd
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 theelepels chilivlokken
 1 theelepel fijngemalen komijnzaadjes
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en het gehakt kort roerbakken. De stukjes sjalot toevoegen, kort meebakken en vervolgens de bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten verwarmen. Vijftien minuten voor het einde van het verwarmen de piepkleine blokjes winterwortel, knolselderij en komijnzaadjes erdoor roeren. Na het verwarmen de chilivlokken roerend toevoegen en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. De gekookte, gehalveerde aardappelen iets uithollen en met het mengsel van gehakt vullen. In een ovenschaal plaatsen en in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius kort verwarmen. Over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Porter erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van het gehakt, het lichte zoetje van de winterwortel en knolselderij, in combinatie met de licht kruidige smaak van de komijnzaadjes en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Ingrediënten

 400 g gehakt, half rund, half varken
 150 g winterwortel, geschraapt, piepkleine blokjes
 150 g knolselderij, geschild, piepkleine blokjes
 4 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, gehalveerd
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 theelepels chilivlokken
 1 theelepel fijngemalen komijnzaadjes
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en het gehakt kort roerbakken. De stukjes sjalot toevoegen, kort meebakken en vervolgens de bouillon erdoor roeren. Op de laagste hittebron 30 tot 40 minuten verwarmen. Vijftien minuten voor het einde van het verwarmen de piepkleine blokjes winterwortel, knolselderij en komijnzaadjes erdoor roeren. Na het verwarmen de chilivlokken roerend toevoegen en in de wok of braadpan iets laten afkoelen. De gekookte, gehalveerde aardappelen iets uithollen en met het mengsel van gehakt vullen. In een ovenschaal plaatsen en in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius kort verwarmen. Over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Porter erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van het gehakt, het lichte zoetje van de winterwortel en knolselderij, in combinatie met de licht kruidige smaak van de komijnzaadjes en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Notes

Gehakt, wortel, knolselderij, aardappel