Gehakt, spitskool, kastanjechampignons

Opbrengsten1 portie
 400 g gehakt, half om half
 2 kleine sjalotjes, geraspt
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 volle eetlepel vadouvan
 2 beschuiten
 1 middelgroot ei
 150 g spitskool, dunne reepjes, kort gestoomd
 100 g kastanjechampignons, plakjes, beetgaar gestoomd
 250 g pommes Duchesse, kant en klaar, in de oven/magnetron verwarmd
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom het gehakt met de geperste knoflook, vadouvan en fijngewreven beschuiten goed mengen. Naar smaak peper en zout toevoegen. In de koelkast gedurende 30 minuten tot 1 uur plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen en een rol van dit mengsel vormen. Vier eetlepels olie in een braadpan verhitten en de rol aan alle kanten kort aanbraden, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten verwarmen. Af en toe omkeren. Na het verwarmen iets laten afkoelen. Plakjes snijden en over voorverwarmde borden met de pommes Duchesse, reepjes spitskool en kastanjechampignons verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de subtiele, licht kruidige smaak van de saus en de aardse smaak van de spitskool.

Ingrediënten

 400 g gehakt, half om half
 2 kleine sjalotjes, geraspt
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 volle eetlepel vadouvan
 2 beschuiten
 1 middelgroot ei
 150 g spitskool, dunne reepjes, kort gestoomd
 100 g kastanjechampignons, plakjes, beetgaar gestoomd
 250 g pommes Duchesse, kant en klaar, in de oven/magnetron verwarmd
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een mengkom het gehakt met de geperste knoflook, vadouvan en fijngewreven beschuiten goed mengen. Naar smaak peper en zout toevoegen. In de koelkast gedurende 30 minuten tot 1 uur plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen en een rol van dit mengsel vormen. Vier eetlepels olie in een braadpan verhitten en de rol aan alle kanten kort aanbraden, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 60 minuten verwarmen. Af en toe omkeren. Na het verwarmen iets laten afkoelen. Plakjes snijden en over voorverwarmde borden met de pommes Duchesse, reepjes spitskool en kastanjechampignons verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de subtiele, licht kruidige smaak van de saus en de aardse smaak van de spitskool.

Notes

Gehakt, spitskool, kastanjechampignons