Bereidingswijze:
In een mengkom het gehakt met de beschuit, het ei en de vadouvan kruiden goed mengen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Balletjes vormen en vervolgens iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een braadpan of wok verhitten en de balletjes kort om en om aanbraden. Bouillon en geraspte sjalot erdoor roeren en ruim 45 minuten met de deksel op de braadpan of wok stoven. Af en toe omkeren. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook, mosterd en gedroogde, verkruimelde tijm toevoegen. Het stoofvocht naar smaak iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren. Met blokjes bleekselderij en maiskorrels garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, een IPA of milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de saus van de mosterd en de licht kruidige toets van de gedroogde tijm. Het mengsel van bleekselderij en maiskorrels geeft een frisse en licht zoete toets.
Bereidingswijze:
In een mengkom het gehakt met de beschuit, het ei en de vadouvan kruiden goed mengen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Balletjes vormen en vervolgens iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een braadpan of wok verhitten en de balletjes kort om en om aanbraden. Bouillon en geraspte sjalot erdoor roeren en ruim 45 minuten met de deksel op de braadpan of wok stoven. Af en toe omkeren. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook, mosterd en gedroogde, verkruimelde tijm toevoegen. Het stoofvocht naar smaak iets inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Zo warm mogelijk serveren. Met blokjes bleekselderij en maiskorrels garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, een IPA of milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de saus van de mosterd en de licht kruidige toets van de gedroogde tijm. Het mengsel van bleekselderij en maiskorrels geeft een frisse en licht zoete toets.