Gegrilde zoete aardappel met gemengde champignons, hoisinsaus, bacon en Slobberbok

Opbrengsten1 portie
 1 grote zoete aardappel, licht grijze soort of oranje soort (bataat)
 75 g kastanjechampignons
 75 g shiitake
 1 sjalotje
 1 eetlepel hoisinsaus
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of groentebouillon
 4 dunne plakjes bacon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De zoete aardappel schillen en in plakken van 1 cm dikte snijden. Beetgaar koken of in een stoommandje boven heet water en laten afkoelen.

2

De plakken met een penseel met 1 eetlepel olie bestrijken en op de grillpan om en om kort roosteren.

3

De harde onderkant van de kastanjechampignons en de shiitake afsnijden en in stukken snijden.

4

Het sjalotje schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en de champignons kort roerbakken. Hoisinsaus en bouillon al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Hoisinsaus is een ingedikte lichtzoete sojasaus en verkrijgbaar in Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

5

De plakjes bacon halveren en in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) kort om en om licht krokant bakken. Het mengsel van de champignons over de plakken zoete aardappel verdelen en met een plakje licht krokante bacon garneren.

6

Een licht gekoeld glas Slobberbok van 7.2 vol% van brouwerij Klein Duimpje erbij drinken. Deze volmondige bok met een aangenaam licht zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van de zoete aardappel in combinatie met de aardse smaak van de champignons , het lichte zoetje van de hoisinsaus en de lichtzoute smaak van de knapperige plakjes bacon.

Ingrediënten

 1 grote zoete aardappel, licht grijze soort of oranje soort (bataat)
 75 g kastanjechampignons
 75 g shiitake
 1 sjalotje
 1 eetlepel hoisinsaus
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 6 eetlepels gevogelte- of groentebouillon
 4 dunne plakjes bacon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De zoete aardappel schillen en in plakken van 1 cm dikte snijden. Beetgaar koken of in een stoommandje boven heet water en laten afkoelen.

2

De plakken met een penseel met 1 eetlepel olie bestrijken en op de grillpan om en om kort roosteren.

3

De harde onderkant van de kastanjechampignons en de shiitake afsnijden en in stukken snijden.

4

Het sjalotje schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en de champignons kort roerbakken. Hoisinsaus en bouillon al roerende toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Hoisinsaus is een ingedikte lichtzoete sojasaus en verkrijgbaar in Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

5

De plakjes bacon halveren en in een droge koekenpan (met antiaanbaklaag) kort om en om licht krokant bakken. Het mengsel van de champignons over de plakken zoete aardappel verdelen en met een plakje licht krokante bacon garneren.

6

Een licht gekoeld glas Slobberbok van 7.2 vol% van brouwerij Klein Duimpje erbij drinken. Deze volmondige bok met een aangenaam licht zoetje past goed bij de licht geroosterde smaak van de zoete aardappel in combinatie met de aardse smaak van de champignons , het lichte zoetje van de hoisinsaus en de lichtzoute smaak van de knapperige plakjes bacon.

Notes

Gegrilde zoete aardappel met gemengde champignons, hoisinsaus, bacon en Slobberbok