Afdrukopties:

Gegrilde sardines met pikante salsa en Hillegoms Weizen

Opbrengsten1 portie

 500 g verse sardines (of horsmakreel, of kleine makreel), schoongemaakt
 4 eetlepel verse komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel trostomaat of Tasty Tom, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in blokjes
 4 eetlepel rode ui of sjalot, geschild, in blokjes
 2 eetlepel pikante chili saus (kant en klaar)
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 grof zeezout
 sneden stokbrood of maïsbrood
1

De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten.

2

In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren.

3

De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.