De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten.
In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren.
De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren.
Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.
De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten.
In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren.
De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren.
Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.