Gegrilde sardines met pikante salsa en Hillegoms Weizen

Opbrengsten1 portie
 500 g verse sardines (of horsmakreel, of kleine makreel), schoongemaakt
 4 eetlepel verse komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel trostomaat of Tasty Tom, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in blokjes
 4 eetlepel rode ui of sjalot, geschild, in blokjes
 2 eetlepel pikante chili saus (kant en klaar)
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 grof zeezout
 sneden stokbrood of maïsbrood
1

De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten.

2

In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren.

3

De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.

Ingrediënten

 500 g verse sardines (of horsmakreel, of kleine makreel), schoongemaakt
 4 eetlepel verse komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel trostomaat of Tasty Tom, zonder zaadlijst, in blokjes
 4 eetlepel bleekselderij, zonder draadjes, in blokjes
 4 eetlepel rode ui of sjalot, geschild, in blokjes
 2 eetlepel pikante chili saus (kant en klaar)
 2 eetlepel vers citroen- of limoensap
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 grof zeezout
 sneden stokbrood of maïsbrood

Aanwijzingen

1

De schoongemaakte sardines in de buikholte en aan de buitenkant gelijkmatig met niet te veel grof zout bestrooien en 30 minuten laten rusten.

2

In een mengkom de komkommer, trostomaat, bleekselderij en rode ui met de pikante chili saus (kant en klaar), vers citroensap en 4 eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen. Af en toe roeren.

3

De sardines in een klem op de barbecue, onder de grill van de oven of op de grillpan aan beide kanten lichtbruin tot goudbruin roosteren. Af en toe omkeren.

4

Serveren met de salsa en sneden stokbrood of maïsbrood. Een goed gekoeld glas Hillegoms Weizen van 5,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende tarwebier past goed bij de smaak van de licht gezouten geroosterde sardines en de frisse en licht pikante toets van de salsa.

Notes

Gegrilde sardines met pikante salsa en Hillegoms Weizen