Gegrilde makreelfilet met komkommer en rode ui

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 verse middelgrote makreel, ontgraat en met vel
 4 eetlepels vers citroensap
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 middelgrote rode ui
 1 kleine halve komkommer, zonder zaadlijst
 1 theelepel fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De rode ui in flinterdunne ringen snijden. Met een zesteur (speciaal trekkertje) dunne reepjes uit de komkommer trekken. Rode ui en komkommer gedurende 2 tot 3 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Na het marineren de fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreel verwijderen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken gedurende 1 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Af en toe omkeren.

3

De stukken makreelfilet in een visklem doen en op de barbecue of onder de grill van de oven lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De stukken makreelfilet lauwwarm of afgekoeld met de gemarineerde rode ui en komkommer serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (mild tot zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt.

Ingrediënten

 1 verse middelgrote makreel, ontgraat en met vel
 4 eetlepels vers citroensap
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 1 middelgrote rode ui
 1 kleine halve komkommer, zonder zaadlijst
 1 theelepel fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De rode ui in flinterdunne ringen snijden. Met een zesteur (speciaal trekkertje) dunne reepjes uit de komkommer trekken. Rode ui en komkommer gedurende 2 tot 3 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Na het marineren de fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

2

Eventuele graatjes met een pincet uit de makreel verwijderen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken gedurende 1 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Af en toe omkeren.

3

De stukken makreelfilet in een visklem doen en op de barbecue of onder de grill van de oven lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De stukken makreelfilet lauwwarm of afgekoeld met de gemarineerde rode ui en komkommer serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (mild tot zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt.

Notes

Gegrilde makreelfilet met komkommer en rode ui