Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De rode ui in flinterdunne ringen snijden. Met een zesteur (speciaal trekkertje) dunne reepjes uit de komkommer trekken. Rode ui en komkommer gedurende 2 tot 3 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Na het marineren de fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Eventuele graatjes met een pincet uit de makreel verwijderen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken gedurende 1 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Af en toe omkeren.
De stukken makreelfilet in een visklem doen en op de barbecue of onder de grill van de oven lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De stukken makreelfilet lauwwarm of afgekoeld met de gemarineerde rode ui en komkommer serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener (mild tot zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt.
De rode ui in flinterdunne ringen snijden. Met een zesteur (speciaal trekkertje) dunne reepjes uit de komkommer trekken. Rode ui en komkommer gedurende 2 tot 3 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Na het marineren de fijn gekneusde venkel- of komijnzaadjes erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Eventuele graatjes met een pincet uit de makreel verwijderen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken gedurende 1 uur in een mengsel van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olie marineren. Af en toe omkeren.
De stukken makreelfilet in een visklem doen en op de barbecue of onder de grill van de oven lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. De stukken makreelfilet lauwwarm of afgekoeld met de gemarineerde rode ui en komkommer serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener (mild tot zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt.