Afdrukopties:

Gegrilde kalkoenfilet met tijm, blauwaderkaas, walnoten en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie

 4 kalkoenborstfilets, elk 100 tot 125 gram
 2 kleine takjes verse tijm
 3 eetlepels roomkaas
 2 eetlepels blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d’Auvergne
 2 eetlepels verkruimelde walnoten
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel vers citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Draadjes van de takjes tijm verwijderen.

2

De kalkoenfilets iets plat slaan en met een scherp mes overlangs een inkeping maken. Deze inkeping vullen met draadjes tijm en gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van de olie en het vers citroensap marineren.

3

In een mengkom de roomkaas met de blauwaderkaas en verkruimelde walnoten mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Zoveel mogelijk de draadjes tijm uit de inkeping verwijderen en op een grillpan of onder de grill van de oven aan beide kanten lichtbruin roosteren.

4

De kalkoenfilets zo warm mogelijk met het mengsel van de blauwaderkaas over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van beetgaar gekookte broccoli- of bloemkoolroosjes en gebakken aardappelkoekjes. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij drinken.