Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De grote garnalen in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. Na het marineren met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De rode paprika, zonder zaadlijst, in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de tomaat, stukjes rode paprika en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron stoven.
Tegen het einde van de stooftijd de licht pikante rode paprikapoeder en geperste knoflook erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.
De gemarineerde garnalen aan spiesjes rijgen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus en repen stokbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, een niet te zwaar gehopte IPA (India Pale Ale) of Engels pale ale tussen 5 en 7 vol% .
De grote garnalen in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. Na het marineren met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De rode paprika, zonder zaadlijst, in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de tomaat, stukjes rode paprika en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron stoven.
Tegen het einde van de stooftijd de licht pikante rode paprikapoeder en geperste knoflook erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.
De gemarineerde garnalen aan spiesjes rijgen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus en repen stokbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, een niet te zwaar gehopte IPA (India Pale Ale) of Engels pale ale tussen 5 en 7 vol% .