Gegrilde grote garnalen met tomaten- en rode paprikasaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g grote garnalen, schoon gemaakt; met staartstuk
 6 eetlepels tomaten(blokjes), uit blik
 4 eetlepels rode paprika
 3 eetlepels bleekselderijstengel, in stukjes
 2 teentjes geschilde knoflook, uit de knijper
 2 theelepels licht pikante (grove) rode paprikapoeder
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De grote garnalen in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. Na het marineren met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De rode paprika, zonder zaadlijst, in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de tomaat, stukjes rode paprika en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron stoven.

3

Tegen het einde van de stooftijd de licht pikante rode paprikapoeder en geperste knoflook erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.

4

De gemarineerde garnalen aan spiesjes rijgen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus en repen stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, een niet te zwaar gehopte IPA (India Pale Ale) of Engels pale ale tussen 5 en 7 vol% .

Ingrediënten

 500 g grote garnalen, schoon gemaakt; met staartstuk
 6 eetlepels tomaten(blokjes), uit blik
 4 eetlepels rode paprika
 3 eetlepels bleekselderijstengel, in stukjes
 2 teentjes geschilde knoflook, uit de knijper
 2 theelepels licht pikante (grove) rode paprikapoeder
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De grote garnalen in een mengsel van 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. Na het marineren met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De rode paprika, zonder zaadlijst, in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de tomaat, stukjes rode paprika en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron stoven.

3

Tegen het einde van de stooftijd de licht pikante rode paprikapoeder en geperste knoflook erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren.

4

De gemarineerde garnalen aan spiesjes rijgen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met de saus en repen stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, een niet te zwaar gehopte IPA (India Pale Ale) of Engels pale ale tussen 5 en 7 vol% .

Notes

Gegrilde grote garnalen met tomaten- en rode paprikasaus