Afdrukopties:

Gegrilde grote garnalen met pikante saus en Better Together

Opbrengsten1 portie

 400 g grote garnalen, geschild, zonder darmkanaal
 2 eetlepel harissa (uit tube of blik)
 2 tenen knoflook, uit de knijper
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 4 eetlepel rode paprika, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 6 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
 3 eetlepel vers limoen- of citroensap
 15 cl gevogelte- of groentebouillon
 75 g verse rucola
 reepjes ciabatta of sneden licht geroosterd stokbrood
 • peper uit de molen en zout naar smaak
1

De grote schoongemaakte garnalen met weinig zout bestrooien, 3 eetlepels olie erover verdelen en kort laten rusten.

2

In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot en blokjes rode paprika kort roerbakken. Bouillon, geperste knoflook en harissa erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Harissa is een licht kruidige, pikante pasta en in blikken of tubes bij mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De grote garnalen aan spiesjes rijgen en op de grillpan of onder de grill van de oven of op de barbecue (in een klem) kort roosteren. Af en toe omkeren.

4

Zo warm mogelijk met de pikante saus serveren en met verse rucola garneren. Naar smaak reepjes ciabatta of licht geroosterde sneden stokbrood erbij serveren.

5

Een goed gekoeld glas Better Together van Rigters Bier erbij serveren. Dit fruitige, verfrissende blonde bier van 5,3 vol%, type Weizen met 4 Amerikaanse hopsoorten en dry hopping , past goed bij de licht pikante saus in combinatie met de smaak van de licht geroosterde grote garnalen.