Afdrukopties:

Gegrilde garnalen met harissa

Opbrengsten1 portie

 20 middelgrote garnalen, geschild en zonder darmkanaal
 1 eetlepel harissa (uit tube of blik)
 2 tenen knoflook, uit de knijper
 10 eetlepels olijfolie
 4 eetlepels vers citroensap
 75 g gemengde sla, kant en klaar
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de middelgrote garnalen in een mengsel van 4 tot 5 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels vers citroensap gedurende 1 uur marineren.

2

Vijf eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de geperste knoflook , harissa en 2 eetlepels vers citroensap erdoor roeren. Op de laagste hittebron al roerende kort verwarmen en op smaak brengen met zout. Harissa is een pikante rode saus. De basis bestaat uit fijngemalen rode pepers, tomaat, komijn, koriander en knoflook en is in tubes of blikjes in Noord-Afrikaanse voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De garnalen iets deppen, aan spiesjes rijgen en op een grillpan, op de barbecue of onder de grill van de oven kort om en om roosteren. De spiesjes met de saus en de gemengde sla serveren. De gemengde sla met olijfolie bedruppelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 6 en 8 vol%, India Pale Ale (IPA) tussen 5 en 7 vol%.