Afdrukopties:

Gegrilde courgette met roomkaas, bieslook, amandeltjes en Duits & Lauret Blond

Opbrengsten1 portie

 1 kleine courgette
 8 eetlepels roomkaas
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 75 g (kleine) ontvelde amandelen
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 ½ theelepel selderijzout
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de roomkaas met de fijngeknipte verse bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en selderijzout en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

2

Met een dunschiller repen uit de courgette snijden. De repen met olie bestrijken en op de grillpan, onder de hete grill van de oven of in een klem op de barbecue aan beide zijden licht roosteren. Vervolgens met weinig zout bestrooien en laten afkoelen.

3

Het mengsel van roomkaas over de plakken courgette verdelen en oprollen.

4

De amandelen in een koekenpan zonder vet zo kort mogelijk verwarmen en vervolgens verkruimelen. De verkruimelde amandelen over de rolletjes verdelen.

5

Een goed gekoeld glas Duits & Lauret Blond erbij serveren. Dit fruitige en verfrissende blonde bier past goed bij de licht geroosterde smaak van de courgette in combinatie met de zachte smaak van de roomkaas en de subtiele nootachtige smaak van de verkruimelde amandelen.