Bereidingswijze:
In een mengschaal de schoongemaakte garnalen met de geperste knoflook, het limoensap, 4 eetlepels olie en de cayennepeper mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. De plakjes wortel en de ringetjes prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De gemarineerde garnalen op de barbecue, de grill van de oven of op een grillpan om en om licht roosteren. Af en toe omkeren. Na het roosteren met zout bestrooien. De garnalen met de plakjes wortel en preiringetjes over voorverwarmde borden verdelen. Met flinterdunne ringetjes van het Spaanse pepertje garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%. Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht geroosterde en licht pikante toets van de garnalen, in combinatie met het aangename zoetje van de wortel en prei.
Bereidingswijze:
In een mengschaal de schoongemaakte garnalen met de geperste knoflook, het limoensap, 4 eetlepels olie en de cayennepeper mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. De plakjes wortel en de ringetjes prei in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De gemarineerde garnalen op de barbecue, de grill van de oven of op een grillpan om en om licht roosteren. Af en toe omkeren. Na het roosteren met zout bestrooien. De garnalen met de plakjes wortel en preiringetjes over voorverwarmde borden verdelen. Met flinterdunne ringetjes van het Spaanse pepertje garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%. Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht geroosterde en licht pikante toets van de garnalen, in combinatie met het aangename zoetje van de wortel en prei.