Afdrukopties:

Garnalen met Thaise curry

Opbrengsten1 portie

 400 g verse, grote garnalen, schoongemaakt
 3 eetlepels Thaise curry (rood, geel of groen)
 4 theelepels verse gember, geschild, geraspt
 3 eetlepels kokoscrème, geraspt, van een blok
 20 cl groentebouillon
 150 g winterwortel, dunne plakjes
 100 g preiringetjes
 olijf- of zonnebloemolie
 1 Spaans pepertje, zaadlijst verwijderd, flinterdunne reepjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de verse gember zeer kort roerbakken. Bouillon en Thaise curry erdoor roeren. Op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen en tegen het einde van het verwarmen de verse schoongemaakte garnalen erdoor roeren. Nog zeer kort op de laagste hittebron verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van het verwarmen de geraspte kokoscrème erdoor roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. In een stoommandje boven heet water de plakjes winterwortel en preiringetjes beetgaar stomen en laten afkoelen. De warme saus met garnalen over voorverwarmde borden of schaaltjes verdelen. Winterwortel en preiringetjes erbij doen. Met flinterdunne reepjes van het Spaanse pepertje garneren (optie).

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante saus van dit gerecht in combinatie met de subtiele, zachte smaak van de garnalen en het lichte zoetje van de groenten.