Garnalen met tagliatelle, asperges en knoflook

Opbrengsten1 portie
 12 verse, rauwe grote garnalen, kop en darmkanaal verwijderd
 200 g tagliatelle, beetgaar gekookt
 200 g groene asperges, onderkant verwijderd
 2 theelepels fijn geraspte citroen- of limoenschil
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 tenen knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken, fijngemalen
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte citroen- of limoenschil, het sap en 4 tot 5 eetlepels olie en de fijngemalen pikante chilivlokken goed mengen. De garnalen in dit mengsel gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. De groene asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Vervolgens in gelijkmatige stukken snijden. De gemarineerde garnalen lichtjes met keukenpapier deppen. In een klem op de barbecue of op de grillpan om en om kort roosteren. Na het roosteren met de overgebleven marinade met een penseel lichtjes insmeren. De beetgare tagliatelle kort in wat olijfolie verwarmen. Goed roeren. De garnalen en asperges erover verdelen. Naar smaak wat olijfolie over de garnalen en asperges verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de (licht) geroosterde garnalen, de toets van de pikante chilivlokken en de frisse smaak van citroen of limoen.

Ingrediënten

 12 verse, rauwe grote garnalen, kop en darmkanaal verwijderd
 200 g tagliatelle, beetgaar gekookt
 200 g groene asperges, onderkant verwijderd
 2 theelepels fijn geraspte citroen- of limoenschil
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 tenen knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels pikante chilivlokken, fijngemalen
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte citroen- of limoenschil, het sap en 4 tot 5 eetlepels olie en de fijngemalen pikante chilivlokken goed mengen. De garnalen in dit mengsel gedurende 1 uur marineren. Af en toe omkeren. De groene asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Vervolgens in gelijkmatige stukken snijden. De gemarineerde garnalen lichtjes met keukenpapier deppen. In een klem op de barbecue of op de grillpan om en om kort roosteren. Na het roosteren met de overgebleven marinade met een penseel lichtjes insmeren. De beetgare tagliatelle kort in wat olijfolie verwarmen. Goed roeren. De garnalen en asperges erover verdelen. Naar smaak wat olijfolie over de garnalen en asperges verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smaak van de (licht) geroosterde garnalen, de toets van de pikante chilivlokken en de frisse smaak van citroen of limoen.

Garnalen met tagliatelle, asperges en knoflook