Garnalen met mangosalsa

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g grote garnalen, schoongemaakt
 1 kleine, halve mango
 4 eetlepels blokjes komkommer
 4 eetlepels blokjes rode ui
 2 eetlepels milde licht zoete chilisaus
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De halve mango schillen, pit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes mango samen met de blokjes komkommer en rode ui in een mengkom doen en met 3 eetlepels olijfolie en de milde chilisaus mengen. Gedurende 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen.

2

De schoongemaakte garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de garnalen om en om bakken. Tegen het einde van het bakken 2 geperste teentjes knoflook erdoor roeren.

3

Over voorverwarmde borden met de mangosalsa verdelen en naar smaak met gemengde sla garneren. Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt.

Ingrediënten

 500 g grote garnalen, schoongemaakt
 1 kleine, halve mango
 4 eetlepels blokjes komkommer
 4 eetlepels blokjes rode ui
 2 eetlepels milde licht zoete chilisaus
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De halve mango schillen, pit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes mango samen met de blokjes komkommer en rode ui in een mengkom doen en met 3 eetlepels olijfolie en de milde chilisaus mengen. Gedurende 1 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen.

2

De schoongemaakte garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de garnalen om en om bakken. Tegen het einde van het bakken 2 geperste teentjes knoflook erdoor roeren.

3

Over voorverwarmde borden met de mangosalsa verdelen en naar smaak met gemengde sla garneren. Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale) niet te zwaar gehopt.

Garnalen met mangosalsa