Garnalen met couscous

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g grote, rauwe garnalen, geschild, schoongemaakt
 3 theelepels cajunkruiden, licht pikante soort
 200 g couscous, gaar gestoomd
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel ras el hanout
 2 eetlepels verse blaadjes koriander of oregano
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de gepelde, schoongemaakte garnalen (darmkanaal verwijderd!) gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van vers citroen- of limoensap en 5 eetlepels olie marineren. In een wok of koekenpan de stukjes sjalot zeer kort roerbakken. Vervolgens de gaar gestoomde couscous en geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De gemarineerde garnalen op de grillpan of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Na het roosteren met weinig olie bedruipen en de cajunkruiden erover verdelen. De garnalen kunnen eventueel om en om in de olie worden gebakken. Met de (lauwwarme) couscous over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak garneren met verse blaadjes koriander of oregano.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de licht pikante smaak van de garnalen, de licht geroosterde toets en de kruidige smaak van de ras el hanout in de couscous.

Ingrediënten

 500 g grote, rauwe garnalen, geschild, schoongemaakt
 3 theelepels cajunkruiden, licht pikante soort
 200 g couscous, gaar gestoomd
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 zonnebloem- of olijfolie
 1 eetlepel ras el hanout
 2 eetlepels verse blaadjes koriander of oregano
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de gepelde, schoongemaakte garnalen (darmkanaal verwijderd!) gedurende 1 tot 2 uur in een mengsel van vers citroen- of limoensap en 5 eetlepels olie marineren. In een wok of koekenpan de stukjes sjalot zeer kort roerbakken. Vervolgens de gaar gestoomde couscous en geperste knoflook en ras el hanout erdoor roeren. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse geurige specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. De gemarineerde garnalen op de grillpan of op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Na het roosteren met weinig olie bedruipen en de cajunkruiden erover verdelen. De garnalen kunnen eventueel om en om in de olie worden gebakken. Met de (lauwwarme) couscous over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak garneren met verse blaadjes koriander of oregano.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de licht pikante smaak van de garnalen, de licht geroosterde toets en de kruidige smaak van de ras el hanout in de couscous.

Notes

Garnalen met couscous