Frambozen met suikerbrood en roomkaas

Categorie
Opbrengsten1 portie
 100 g frambozen
 8 dunne sneden suikerbrood
 1 middelgroot ei
 6 eetlepels halfvolle melk
 4 eetlepels mascarpone
 3 eetlepels fijngemalen, ontvelde amandelen
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:
Met een speciaal vormpje rondjes of vierkantjes uit het suikerbrood steken. In een mengkom een beslag maken van het ei, de halfvolle melk en goed klutsen. Het suikerbrood erdoor wentelen en het overtollige beslag terugdoen in de mengkom. Weinig zonnebloemolie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en het suikerbrood lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en vervolgens laten afkoelen. Het mengsel van roomkaas en mascarpone over een vierkantje of rondje suikerbrood verdelen en afdekken met suikerbrood waarover de frambozen zijn verdeeld. Met de fijngemalen amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
honingbier, Framboise (geuze), Oude Kriek. Honingbier met een licht zoetje past goed bij de zoete smaak van het suikerbrood in combinatie met de frisse toets van de frambozen en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Framboise en Oude Kriek met hun aangename licht zure, frisse smaak zullen goed tot hun recht komen bij de frisse toets van de frambozen.

Ingrediënten

 100 g frambozen
 8 dunne sneden suikerbrood
 1 middelgroot ei
 6 eetlepels halfvolle melk
 4 eetlepels mascarpone
 3 eetlepels fijngemalen, ontvelde amandelen
 zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Met een speciaal vormpje rondjes of vierkantjes uit het suikerbrood steken. In een mengkom een beslag maken van het ei, de halfvolle melk en goed klutsen. Het suikerbrood erdoor wentelen en het overtollige beslag terugdoen in de mengkom. Weinig zonnebloemolie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en het suikerbrood lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en vervolgens laten afkoelen. Het mengsel van roomkaas en mascarpone over een vierkantje of rondje suikerbrood verdelen en afdekken met suikerbrood waarover de frambozen zijn verdeeld. Met de fijngemalen amandelen garneren.

Aanbevolen bieren:
honingbier, Framboise (geuze), Oude Kriek. Honingbier met een licht zoetje past goed bij de zoete smaak van het suikerbrood in combinatie met de frisse toets van de frambozen en de subtiele smaak van de fijngemalen amandelen. Framboise en Oude Kriek met hun aangename licht zure, frisse smaak zullen goed tot hun recht komen bij de frisse toets van de frambozen.

Notes

Frambozen met suikerbrood en roomkaas