Forelfilet, aardappel, mierikswortel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 300 g licht gerookte forelfilet, kleine stukjes
 4 grote aardappelen, geschild, gekookt, uitgesneden in rondjes
 3 eetlepels mayonaise
 3 theelepels mierikswortel, geraspt, uit pot of blik
 2 afgestreken eetlepels geschilde geraspte sjalot
 1 halve trostomaat, zaadlijst verwijderd, dunne reepjes
 1 volle eetlepel fijngeknipte bieslook
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De rondjes (of vierkantjes) aardappel lichtjes met olie bestrijken en in de grillpan kort om en om roosteren. Vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de stukjes forelfilet met de mayonaise, mierikswortel, fijngeknipte bieslook en geraspte sjalot mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de aardappel verdelen. Met reepjes tomaat garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer milde India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pittige toets van de mierikswortel, in combinatie met de licht gerookte smaak van de forelfilet.

Ingrediënten

 300 g licht gerookte forelfilet, kleine stukjes
 4 grote aardappelen, geschild, gekookt, uitgesneden in rondjes
 3 eetlepels mayonaise
 3 theelepels mierikswortel, geraspt, uit pot of blik
 2 afgestreken eetlepels geschilde geraspte sjalot
 1 halve trostomaat, zaadlijst verwijderd, dunne reepjes
 1 volle eetlepel fijngeknipte bieslook
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De rondjes (of vierkantjes) aardappel lichtjes met olie bestrijken en in de grillpan kort om en om roosteren. Vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de stukjes forelfilet met de mayonaise, mierikswortel, fijngeknipte bieslook en geraspte sjalot mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de aardappel verdelen. Met reepjes tomaat garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, zeer milde India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pittige toets van de mierikswortel, in combinatie met de licht gerookte smaak van de forelfilet.

Notes

Forelfilet, aardappel, mierikswortel