Afdrukopties:

Flensjestaart met ananas, rozijntjes en kokos

Opbrengsten1 portie

 8 eetlepels (tarwe)bloem
 2 middelgrote eieren
 50 cl halfvolle melk
 1 kleine verse ananas, geschild, middennerf verwijderd, blokjes
 5 eetlepels gele rozijntjes
 3 eetlepels suiker
 4 eetlepels geraspte, gedroogde kokos
 15 cl water
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:
De rozijntjes ruim 1 uur in lauwwarm water weken. Een egaal beslag van de bloem, de eieren en de melk maken en kort laten rusten. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes ananas en rozijntjes kort roerbakken. De suiker en het water erdoor roeren. Gedurende 30 minuten op de laagste hittebron verwarmen en af en toe omscheppen. Naar smaak extra water toevoegen. In de wok of koekenpan laten afkoelen. In een koekenpan (anti-aanbaklaag) weinig olie verhitten en dunne flensjes bakken. Af en toe omkeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Het mengsel van ananas, rozijntjes en wat stoofvocht niet al te dik over de flensjes verdelen en per drie of vier stuks stapelen. Naar smaak in gelijkmatige rondjes of driehoekjes verdelen. Over voorverwarmde borden verdelen en met de geraspte kokos garneren.

Aanbevolen bieren:
Vlaams roodbruin. Bijvoorbeeld Rodenbach Classic, Duchesse de Bourgogne, Petrus Oud Bruin. Denk ook aan de smaakrijkdom van bijvoorbeeld Liefmans Goudenband (8 vol%). De fruitige, subtiele rinse toets van deze bieren met een aangename licht droge, afdronk past goed bij de lichtzure en lichtzoete smaak van de ananas, het zoetje van de rozijntjes en de smaak van gedroogde kokos.