Flensjes met pruimenpuree, walnoten en Zuster Agatha Quadrupel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’Agen
 50 cl halfvolle melk
 1 groot ei
 6 eetlepel arwebloem
 5 eetlepel verkruimelde walnoten
 15 cl Zuster Agatha Quadrupel, kamertemperatuur
 2 theelepel fijn geraspte, goed geboende mandarijn- of sinaasappelschil
 roomboter of zonnebloemolie, om te bakken
 poedersuiker
1

De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met het restant van het bier en de fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil met de staafmixer pureren. De geraspte schil zorgt voor een fris accent.

2

In een mengkom met de (staaf)mixer een glad beslag maken van de tarwebloem, het ei en de halfvolle melk.

3

De boter of zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de flensjes egaal lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

De pruimenpuree over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Of de flensjes halveren en in de vorm van een envelopje serveren. Over met poedersuiker bestrooide kleine borden verdelen en met de verkruimelde walnoten garneren.

5

Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) glas Zuster Agatha Quadrupel erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 10 vol% met een aangenaam zoetje past goed bij de zoetige smaak van de pruimenmoes, de frisse toets van de mandarijn- of sinaasappelschil en de lichte aardse smaak van de verkruimelde walnoten.

Ingrediënten

 8 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d’Agen
 50 cl halfvolle melk
 1 groot ei
 6 eetlepel arwebloem
 5 eetlepel verkruimelde walnoten
 15 cl Zuster Agatha Quadrupel, kamertemperatuur
 2 theelepel fijn geraspte, goed geboende mandarijn- of sinaasappelschil
 roomboter of zonnebloemolie, om te bakken
 poedersuiker

Aanwijzingen

1

De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met het restant van het bier en de fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil met de staafmixer pureren. De geraspte schil zorgt voor een fris accent.

2

In een mengkom met de (staaf)mixer een glad beslag maken van de tarwebloem, het ei en de halfvolle melk.

3

De boter of zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de flensjes egaal lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

De pruimenpuree over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Of de flensjes halveren en in de vorm van een envelopje serveren. Over met poedersuiker bestrooide kleine borden verdelen en met de verkruimelde walnoten garneren.

5

Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) glas Zuster Agatha Quadrupel erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 10 vol% met een aangenaam zoetje past goed bij de zoetige smaak van de pruimenmoes, de frisse toets van de mandarijn- of sinaasappelschil en de lichte aardse smaak van de verkruimelde walnoten.

Notes

Flensjes met pruimenpuree, walnoten en Zuster Agatha Quadrupel