In een mengkom met de staafmixer de tarwebloem, de halvolle melk en de eieren tot een glad beslag mengen.
De zonnebloemolie in een koekenpan verhitten en zoveel mogelijk dunne flensjes bakken. Af en toe omkeren en warm houden.
De lichte basterdsuiker in een pan met dikke bodem al roerende verwarmen tot een lichte stroop is ontstaan. Van de hittebron halen, de koffie erdoor roeren en iets laten afkoelen.
De flensjes in de vorm van een envelopje of andere vorm over voorverwarmde bordjes verdelen. Met de verkruimelde noten en het mengsel van suiker en koffie garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) Vanilla Maple Madness van brouwerij Klein Duimpje erbij serveren. Dit zware, donkere bier van 11 vol%, type Russian Imperial Stout, met toetsen van vanilleboon, kaneel, karamel, de smaak van de esdoorn siroop en een aangename lichte bitterheid, komt goed tot zijn recht bij het zoetje van de saus, de smaak van de koffie en de licht aardse smaak van de nootjes.
In een mengkom met de staafmixer de tarwebloem, de halvolle melk en de eieren tot een glad beslag mengen.
De zonnebloemolie in een koekenpan verhitten en zoveel mogelijk dunne flensjes bakken. Af en toe omkeren en warm houden.
De lichte basterdsuiker in een pan met dikke bodem al roerende verwarmen tot een lichte stroop is ontstaan. Van de hittebron halen, de koffie erdoor roeren en iets laten afkoelen.
De flensjes in de vorm van een envelopje of andere vorm over voorverwarmde bordjes verdelen. Met de verkruimelde noten en het mengsel van suiker en koffie garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) Vanilla Maple Madness van brouwerij Klein Duimpje erbij serveren. Dit zware, donkere bier van 11 vol%, type Russian Imperial Stout, met toetsen van vanilleboon, kaneel, karamel, de smaak van de esdoorn siroop en een aangename lichte bitterheid, komt goed tot zijn recht bij het zoetje van de saus, de smaak van de koffie en de licht aardse smaak van de nootjes.