Afdrukopties:

Flensjes met dadelpuree, walnoten en

Opbrengsten1 portie

 6 eetlepels bloem
 40 cl halfvolle melk
 1 groot ei
 8 ontpitte dadels
 4 eetlepels verkruimelde walnoten
 2 theelepels geraspte schil van een goed geboende sinaasappel
 15 cl Duits & Lauret Dubbelbock, kamertemperatuur
 zonnebloemolie of boter, om te bakken
1

De ontpitte dadels in stukjes snijden en in een mengkom in het bier gedurende 1 tot 2 uur wellen.

2

In een mengkom met de staafmixer een egaal beslag maken van de bloem, halfvolle melk en het ei.

3

Twee eetlepels olie of boter in een koekenpan smelten. Op de laagste hittebron de gewelde dadels en het restant van het bier 10 tot 15 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geraspte sinaasappelschil erdoor roeren en laten afkoelen.

4

Weinig olie of boter in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en van het beslag flensjes met een lichtbruine kleur bakken. Af en toe omkeren.

5

Het dadel mengsel zo dun mogelijk over de flensjes verdelen. Oprollen en in gelijkmatige stukken snijden of in de vorm van een envelopje serveren. Met de verkruimelde walnoten garneren.

6

Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 7,5 vol% met geroosterde en licht gerookte moutsoorten combineert goed met de zoete smaak van de dadels, de aardse smaak van de walnoten en de frisse toets van de geraspte sinaasappelschil.