Afdrukopties:

Flensjes met dadelpuree, walnoten en Zundert 10

Opbrengsten1 portie

 8 eetlepel bloem
 2 middelgrote eieren
 50 cl halfvolle melk
 8 ontpitte, kleine dadels, in stukjes
 15 cl Zundert 10, kamertemperatuur
 6 eetlepel walnoten, in stukjes of verkruimeld
 2 eetlepel sinaasappelmarmelade
 zonnebloemolie
1

De dadels in stukjes snijden en 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met de staafmixer pureren en de sinaasappelmarmelade erdoor roeren.

2

In een mengkom een zo glad mogelijk beslag maken van bloem, ei en melk. Dunne flensjes van het beslag in de zonnebloemolie bakken, af en toe omkeren en iets laten afkoelen.

3

De dadelpuree gelijkmatig over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Met stukjes walnoot garneren.

4

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Zundert 10 erbij serveren. Dit volmondige, verwarmende donkere bier van 10 vol% met aroma’s van gedroogde zuidvruchten en chocola, past goed bij het zoetje van de dadelpuree in combinatie met de sinaasappelmarmelade en de aardse smaak van de walnoten.