Flensjes met dadel, pompoen, kaneel en Brand Porter

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 ontpitte dadels, in kleine stukjes
 8 eetlepels flespompoen, geschild en in blokjes
 1 mespunt kaneelpoeder
 1 theelepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 6 eetlepels eetlepels (tarwe)bloem
 4 dl halfvolle melk
 1 groot ei
 2 eetlepels eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl Brand Porter, kamertemperatuur
 roomboter
 poedersuiker
1

In een mengkom de dunne stukjes dadel gedurende 1 tot 2 uur in de Brand Porter wellen.

2

De olie in een braadpan verhitten en de blokjes flespompoen kort roerbakken. De gewelde stukjes dadel al roerende toevoegen, het restant van het bier erdoor roeren en 10 minuten op de laagste hittebron met de deksel op de pan laten pruttelen. Vervolgens de kaneelpoeder en de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil erdoor roeren. Met een vork pureren. Warm houden.

3

In een mengkom de bloem, het ei en de bloem met de staafmixer mengen. In een koekenpan met antiaanbaklaag met een mespunt roomboter dunne flensjes bakken. Af en toe omkeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Het mengsel van de dadels over de flensjes verdelen. Oprollen en in plakjes snijden of in de vorm van een envelopje serveren. Over voorverwarmde bordjes verdelen en naar smaak met poedersuiker bestrooien.

4

Een licht gekoeld glas Brand Porter erbij serveren. Dit bier van 6 vol% moutig van smaak, met een romig mondgevoel met een toets van karamel, lichte toets van koffie en een zacht bittere afdronk combineert goed met de zoete smaak van de dadels, de pompoen, het vleugje kaneel en de subtiele toets van de sinaasappel- of mandarijnschil.

Ingrediënten

 8 ontpitte dadels, in kleine stukjes
 8 eetlepels flespompoen, geschild en in blokjes
 1 mespunt kaneelpoeder
 1 theelepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 6 eetlepels eetlepels (tarwe)bloem
 4 dl halfvolle melk
 1 groot ei
 2 eetlepels eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl Brand Porter, kamertemperatuur
 roomboter
 poedersuiker

Aanwijzingen

1

In een mengkom de dunne stukjes dadel gedurende 1 tot 2 uur in de Brand Porter wellen.

2

De olie in een braadpan verhitten en de blokjes flespompoen kort roerbakken. De gewelde stukjes dadel al roerende toevoegen, het restant van het bier erdoor roeren en 10 minuten op de laagste hittebron met de deksel op de pan laten pruttelen. Vervolgens de kaneelpoeder en de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil erdoor roeren. Met een vork pureren. Warm houden.

3

In een mengkom de bloem, het ei en de bloem met de staafmixer mengen. In een koekenpan met antiaanbaklaag met een mespunt roomboter dunne flensjes bakken. Af en toe omkeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Het mengsel van de dadels over de flensjes verdelen. Oprollen en in plakjes snijden of in de vorm van een envelopje serveren. Over voorverwarmde bordjes verdelen en naar smaak met poedersuiker bestrooien.

4

Een licht gekoeld glas Brand Porter erbij serveren. Dit bier van 6 vol% moutig van smaak, met een romig mondgevoel met een toets van karamel, lichte toets van koffie en een zacht bittere afdronk combineert goed met de zoete smaak van de dadels, de pompoen, het vleugje kaneel en de subtiele toets van de sinaasappel- of mandarijnschil.

Notes

Flensjes met dadel, pompoen, kaneel en Brand Porter