Afdrukopties:

Flensjes met banaan en hazelnootjes

Opbrengsten1 portie

 2 grote halfrijpe bananen, geschild, dunne plakjes
 2 kleine eieren of 1 groot ei
 7 eetlepels bloem
 40 cl halfvolle melk
 2 eetlepels rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
 50 g hazelnoten, ontveld, geraspt
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de eieren, de melk en de bloem tot een egaal beslag klutsen. Kort laten rusten en goed roeren. Weinig zonnebloemolie in een koekenpan (bij voorkeur: anti-aanbaklaag) verhitten en dunne flensjes van het beslag bakken. Af en toe omkeren en warm houden. De plakjes banaan in weinig zonnebloemolie om en om bakken. Suiker toevoegen en de plakjes al schuddend lichtbruin laten worden. De flensjes met de plakjes banaan vullen. Met geraspte hazelnootjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Honingbier, Donker bier licht, tussen 5 en 8 vol%, Porter tussen 6 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine tussen 8 en 10 vol% (naar smaak proefglaasje van 10 of 15 cl). De over het algemeen zoete smaak van deze bieren past goed bij het zoetje van de banaan en de licht aardse smaak van de hazelnootjes.