Bereidingswijze:
De stukjes dadel en vijg gedurende 2 uur in lauwwarm water weken. Na het weken met de staafmixer pureren en de (lichtzoete) sinaasappelmarmelade erdoor roeren. In een mengkom een egaal beslag maken van de eieren, de melk en de bloem. Goed roeren en laten rusten. Een mengsel van olie en boter in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en dunne flensjes van het beslag lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en warm houden. In de vorm van een envelopje of andere vorm vouwen en met het mengsel van de dadel- en vijgenpuree vullen. Over voorverwarmde borden verdelen en naar smaak met poedersuiker bestrooien.
Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van 10 of 15 cl. De lichtzoete tot zoete smaak van deze bieren past goed bij het zoetje van de dadel- en vijgenpuree en de frisse, licht zurige toets van de sinaasappelmarmelade.
Bereidingswijze:
De stukjes dadel en vijg gedurende 2 uur in lauwwarm water weken. Na het weken met de staafmixer pureren en de (lichtzoete) sinaasappelmarmelade erdoor roeren. In een mengkom een egaal beslag maken van de eieren, de melk en de bloem. Goed roeren en laten rusten. Een mengsel van olie en boter in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en dunne flensjes van het beslag lichtbruin bakken. Af en toe omkeren en warm houden. In de vorm van een envelopje of andere vorm vouwen en met het mengsel van de dadel- en vijgenpuree vullen. Over voorverwarmde borden verdelen en naar smaak met poedersuiker bestrooien.
Aanbevolen bieren:
Lichtzoet honingbier, donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van 10 of 15 cl. De lichtzoete tot zoete smaak van deze bieren past goed bij het zoetje van de dadel- en vijgenpuree en de frisse, licht zurige toets van de sinaasappelmarmelade.