Filets van horsmakreel met knoflook, bladpeterselie en limoensap

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g filets van horsmakreel; eventuele graatjes verwijderd
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 eetlepels bladpeterselie
 5 eetlepels vers limoensap
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 5 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 2 eetlepels bloem
 4 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
 kleine partjes limoen of citroen
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De filets aan beide zijden met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom of mengbeker de knoflook, bladpeterselie, limoensap en olie zo fijn mogelijk met de staafmixer of in een blender pureren. Op smaak brengen met peper en zout. De filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets kort om en om lichtbruin bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. De filets met een penseel met het mengsel van de knoflook en bladpeterselie bestrijken. Over voorverwarmde borden verdelen en met partjes limoen of citroen en reepjes geroosterde rode paprika garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gebakken smaak van de horsmakreel in combinatie met de frisse smaak van het mengsel van limoen en bladpeterselie en de licht geroosterde toets van de rode paprika.

Horsmakreel is minder vet dan gewone makreel. De kleur van het visvlees is ook lichter. Op dit moment volop op weekmarkten van grote steden verkrijgbaar.

Ingrediënten

 400 g filets van horsmakreel; eventuele graatjes verwijderd
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 eetlepels bladpeterselie
 5 eetlepels vers limoensap
 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 5 eetlepels geroosterde rode paprika, dunne reepjes
 2 eetlepels bloem
 4 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
 kleine partjes limoen of citroen
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De filets aan beide zijden met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom of mengbeker de knoflook, bladpeterselie, limoensap en olie zo fijn mogelijk met de staafmixer of in een blender pureren. Op smaak brengen met peper en zout. De filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets kort om en om lichtbruin bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. De filets met een penseel met het mengsel van de knoflook en bladpeterselie bestrijken. Over voorverwarmde borden verdelen en met partjes limoen of citroen en reepjes geroosterde rode paprika garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gebakken smaak van de horsmakreel in combinatie met de frisse smaak van het mengsel van limoen en bladpeterselie en de licht geroosterde toets van de rode paprika.

Horsmakreel is minder vet dan gewone makreel. De kleur van het visvlees is ook lichter. Op dit moment volop op weekmarkten van grote steden verkrijgbaar.

Filets van horsmakreel met knoflook, bladpeterselie en limoensap