Filet van pieterman met salade van komkommer, bleekselderij, kappertjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g pieterman filet of andere stevige vissoort
 2 eetlepels bloem
 1 halve, kleine komkommer, geschild, zonder zaadlijst, blokjes
 1 kleine bleekselderij stengel, zonder draadjes, in blokjes of geraspt
 1 kleine geschilde, geraspte sjalot
 2 eetlepels kleine kappertjes, op olie of azijn
 2 eetlepels mayonaise
 2 eetlepels mascarpone
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Er is volop verse pieterman op menige weekmarkt in de grote steden. Stevig en delicaat van smaak. Deze vis kan worden vervangen door een andere stevige vissoort. De filets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de komkommer, bleekselderij, sjalot en kappertjes met de mayonaise en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De filets gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Lauwwarm met het mengsel uit de koelkast serveren.

Aanbevolen bieren: goed gekoelde pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de delicate, zachte smaak van de filets in combinatie met de frisse toets van de salade.

Ingrediënten

 400 g pieterman filet of andere stevige vissoort
 2 eetlepels bloem
 1 halve, kleine komkommer, geschild, zonder zaadlijst, blokjes
 1 kleine bleekselderij stengel, zonder draadjes, in blokjes of geraspt
 1 kleine geschilde, geraspte sjalot
 2 eetlepels kleine kappertjes, op olie of azijn
 2 eetlepels mayonaise
 2 eetlepels mascarpone
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

Er is volop verse pieterman op menige weekmarkt in de grote steden. Stevig en delicaat van smaak. Deze vis kan worden vervangen door een andere stevige vissoort. De filets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de komkommer, bleekselderij, sjalot en kappertjes met de mayonaise en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De filets gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de filets lichtbruin tot goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Lauwwarm met het mengsel uit de koelkast serveren.

Aanbevolen bieren: goed gekoelde pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de delicate, zachte smaak van de filets in combinatie met de frisse toets van de salade.

Notes

Filet van pieterman met salade van komkommer, bleekselderij, kappertjes